Учителка, пребивала деца, се размина с пробация

2
„Възпитанието“ е включвало удари по главата, скубане и дърпане на косата и ушите на 5 малолетни дечица в Помощно училище „Васил Друмев”
„Възпитанието“ е включвало удари по главата, скубане и дърпане на косата и ушите на 5 малолетни дечица в Помощно училище „Васил Друмев” Снимка: БНР

Районният съд в Шумен одобри постигнато споразумение между прокуратурата и старши учител Р.С.Х. която системно пребивала пет малолетни дечица в Помощно училище „Васил Друмев”.

Наказателното производство срещу учителката е прекратено с решение на съда. За извършените издевателства в училището тя ще заплати символичните 209.49 лв. – разноски по досъдебното производство.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи 24shumen.com.

Магистратите са приели, че обвиняемата е малтретирала децата в продължение на един месец – за периода 1.03. 2017 – 31.03.2017. „Възпитанието“, според съдебните документи, включва удари по главата, скубане и дърпане на косата и ушите. Други драстични мерки, с които е „възпитавала“ децата са удари с пръчка по тялото и ритници.

Според съда извършеното деяние не представлява тежко престъпление по чл.187 от НК. Но в действията на учителката е установена вина и пряк умисъл.
Затова наложената санкция на агресивния педагог е задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца, с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година. Наложено й е и обществено порицание чрез поставяне на обявление на таблото за съобщения в Община Шумен.

Като веществени доказателства към делото е приложен диск със записи за насилие в две части.

Според юристи от Шумен наказанието за учителката, която пребивала и унижавала децата е „на промоция”, тъй като в цивилизовани европейски страни за тези деяния се влиза в затвора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари