Ученик върна изгубено портмоне в Шумен

0
С прегръдка и треперещ от вълнение глас жената благодари за огромния жест на осмокласника
С прегръдка и треперещ от вълнение глас жената благодари за огромния жест на осмокласника Снимка: МВР

Две портмонета бяха намерени и върнати в полицията в рамките на 10 минути днес, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР - Шумен.

Осмокласник от ПГ по икономика в Шумен Иван Иванов намери и върна портмоне с лични документи, кредитна и дебитна карти и с парична сума от над 300 лева на 49-годишна жена.

Малко след 14 часа днес момчето се движило с велосипеда си в кв. Тракия, отивал да направи малък ремонт на колелото. До търговски обект забелязал червено портмоне с пари и документи.

Отишъл до дома си и казал на близките си, че отива в полицията да го предаде. В районното управление дошъл с колелото. Униформени служители се свързали веднага по телефона със собственичката на портмонето и тя дойде, за да си го получи лично от Иван.

С прегръдка и треперещ от вълнение глас жената благодари за огромния жест на осмокласника.

"Разбрах, че съм си загубила портмонето почти веднага. Върнах се на мястото, но не го намерих. Много се надявах да го намери дете. Защото са честни и възпитани в добро", сподели развълнувана жената. Иван й разказа, че е бързал да го донесе в полицията, за да може собственичката да си го получи бързо и да не се притеснява че е загубила пари и документи. "Благодаря и на родителите ти, моето момче. Доброто се възнаграждава, повярвай ми", каза с благодарност 49-годишната шуменка.

Портмоне с лична и дебитна карта и с малка парична сума е предадено в полицията от служител на Окръжен съд – Шумен. То било намерено в централната част на града. Собственичката му, 16-годишно момиче от село Гусла, така и не разбрала, че го е загубила.

Благодари на дамата, която предала портмонето в полицейското управление чрез полицейските служители, които се свързали с нея по телефона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари