Учени: Вегетарианците са по-болнави

0
Учени: Вегетарианците са по-болнави

Анализ, базиращ се на австралийско здравно изследване от 2006/2007 г., установи, че вегетарианците всъщност не са толкова здрави, колкото хората, които ядат и месо. При тях са повече случаите на рак, на алергии и на психични заболявания, прибягват повече до здравни услуги и качеството на живота им е по-лошо, пише "Дейли мейл“.

Изследователите са отчитали възрастта, пола и социално-икономическия статут на участниците в изследването. Според проучването по-често стават вегетарианци хората, които имат по-добри финансови възможности.

След съчетаването на тези фактори са останали 1320 души - 330 вегетарианци, 330 които освен месо ядели и много плодове и зеленчуци, 300 хранещи се нормално, но с малко месо и 330 наблягащи предимно на месото.

След контролиране на променливите се оказало, че вегетарианците са по-слаби и пият по-малко алкохол, но общото им здравословно състояние е по-лошо, с повече случаи на рак, алергии и психични болести.

Като резултат вегетарианците пият и повече лекарства.

Много изследвания показват, че храненето влияе върху здравето и по тази причина лекарите препоръчват да консумираме много плодове и зеленчуци. Някои хора обаче стигат до крайности и ядат само месо или само зеленчуци.

Данни за ползата от подобен начин на хранене почти няма.

Смята се, че вегетарианците са по-здрави, пият по-малко алкохол и пушат по-малко. Това обаче са променливи, които не са задължително резултат от начина им на хранене, твърдят специалистите.

Възможно е също и хората да са станали вегетарианци, след като вече се е появил някакъв здравословен проблем.

Резултатите обаче потвърждават извода, че всички крайности в храненето не са препоръчителни.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари