Учени от БАН: Ракията има много полезни свойства за здравето

4
Консумирайте с удоволствие и мярка
Консумирайте с удоволствие и мярка

Според последните твърдения на учените от БАН, ракията имала много полезни за здравето свойства.

Тя била особено полезна за метаболизма, след като съставките на напитката забързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки, пише Стандарт.

Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло.

За лечение на бронхит, можете да си направите лесно вкъщи уникална настойка, която се състои от 1/2 л ракия, 10 счукани зърна карамфил, 10 гр. стрита медицинска дъвка, 5 гр. нишадър и 5 гр. боров терпентин.

Всички тези съставки се смесват изключително добре и оставяте да престои 10 дни на тъмно и хладно място. След като мине този период, сместа се прецежда и се приема по 1 с.л. всеки ден, около 30 минути преди храненията.

При простудни заболявания, по-възрастните от вас сигурно помнят как нашите баби и дядовци са си правели домашни лекове за разтривки. В около 200 мл ракия се разтварят 2 аспирина. С така направената смес се обтрива цялото тяло, като предварително се разтрива с вълнен парцал за сгряване.

В някои региони на страната вместо аспирините са разтваря в ракията 30 гр. сух камфор. След като се направи разтривката, пациентът трябва обезателно да легне и да бъде завит с вълнени одеяла, за да може да се изпоти.

Ракията е изключително добър помощник в борбата с язвата

За нейното лечение се приготвя отвара от 4 с.л. цвят от звъниче или жълт кантарион, които се накисват в 1 литър ракия. След 7 дена отварата се прецежда и се приема по 30 мл на гладно, преди всяко хранене.

Ракията помага много и в борбата с коварното заболяване подагра

За целта се прави разтвор от 1/2 л ракия, в която се разтварят 10 гр. зърна карамфил.След като се разтворят добре съставките, всяка вечер, преди лягане, трябва да си правите компреси на болното място.

Напитката също така води успешни битки и със зъбобола, както и при лечение на безплодие.

Така, че пийте ракия! Или както се казва по рекламите - консумирайте с удоволствие и мярка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари