Убити и ранени при стрелба в центъра на Тел Авив

1
"Терорист е открил огън от близко разстояние и след това е избягал", каза говорителят на полицията
"Терорист е открил огън от близко разстояние и след това е избягал", каза говорителят на полицията Снимка: iStock

Най-малко двама души бяха убити днес, а четирима ранени при стрелба в центъра на Тел Авив, която полицията нарече терористична атака, цитирана от радио "Кан", предадоха световните агенции

На мястото пристигнаха голям брой линейки, а полицията разпореди на жителите да не излизат от домовете си, информира БТА

"Терорист е открил огън от близко разстояние и след това е избягал", каза говорителят на полицията Ели Леви за телевизия "Канал 13". "Не излизайте от домовете си. Не се подавайте през прозорците. Не излизайте на балконите", допълни говорителят.

Службата за спешна помощ на Израел - "Червения Давидов щит"("Маген Давид Адом"), съобщи, че нейни линейки са транспортирали шестима души в тежко състояния в болница.

Израелският премиер Нафтали Бенет е в щаба на армията в Тел Авив, където получава последната информация за тази четвърта атака за малко повече от две седмици в Израел, съобщи канцеларията му.

Миналата седмица палестинец от окупирания Западен бряг откри огън по множество, минаващо през населения с евреи и православни град Бней Брак, убивайки петима души, включително двама украинци и израелски полицай от арабски произход.

Няколко дни по-рано двама полицаи, включително млад израелец от френски произход, бяха убити при престрелка в северния израелски град Хадера, за която отговорност пое джихадистка групировка Ислямска държава (ИД).

На 22 март в Беер Шева, голям град в южната пустиня Негев, четирима израелци бяха убити при нападение, извършено от учител, осъден през 2016 г. на четири години затвор за планирано на пътуване до Сирия, за да се бие за ИД, припомня Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари