Убийци избягаха на свобода, оставили бележка „Приятен ден”

0
Това бягство е първото от строго охранявания затвор
Това бягство е първото от строго охранявания затвор

Двама осъдени за убийство избягаха от най-големия строго охраняван затвор в Ню Йорк, като са издълбали пътя си през стените, съобщи "Ню Йорк дейли нюз". Ричард Мат и Дейвид Сует са осъществили бягство, подобно на описаното в новелата на Стивън Кинг и едноименния филм "Изкуплението Шоушенк".

Те са пробили стените и са се измъкнали през тръбопровода на затвора. Бегълците дори оставили бележка за надзирателите си в единия от тунелите. На нея имало усмихнати личице и пишело: „Приятен ден”. 

Затворниците се броят от надзирателите в затвора на всеки два часа, за да може пазачите да се убедят с очите си, че всички са налице и са в леглата си. Убийците са оставили дрехи, натрупани в леглата си, за да изглежда сякаш спят в тях.

Бягството било разкрито при рутинно преброяване на затворниците, при което те се изправят на крака, в 05:30 часа сутринта. 

Това бягство е първото от строго охранявания затвор. Институцията е най-голямата от този ранг в щата Ню Йорк и работи от 1845 г. Над 200 полицаи издирват престъпниците. 

Сует е излежавал доживотна присъда без право на замяна за убийството на зам.-шериф, а Мат – 25-годишна присъда за отвличане и убийство.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари