Убийството на учител в Париж е заради карикатура на пророка Мохамед

0
Мъжът бе намушкан в предградие на френската столица
Мъжът бе намушкан в предградие на френската столица

Училищен преподавател е бил намушкан и убит в предградие на Париж в петък, съобщава Ройтерс, предава БНР.

Според цитиран полицейски източник причина за нападението е станала показа от учителя в клас карикатура на пророка Мохамед.

Френската полиция застреля мъж, който минути по-рано е убил гимназиалния учител, прерязвайки гърлото му на улицата в предградие на Париж.

Преди това учителят е показал на учениците в класната стая карикатури на пророка Мохамед, които според мюсюлманите са богохулни, посочва полицейският източник.

Френската прокуратура за борба с тероризма заяви, че разследва нападението, извършено в Conflans Sainte-Honorine, предградие северозападно от Париж.

Заподозреният нападател е бил забелязан от полицейски патрул, докато носи нож близо до мястото на нападението. Според полицейски говорител полицията е застреляла заподозрения.

Източник от полицията съобщи, че свидетели са чували нападателя да крещи "Аллах Акбар" ("Бог е велик"). Говорител на полицията каза, че информацията се проверява, посочва Ройтерс.

Според друг източник от полицията жертвата е била обезглавена при нападението, но това не е потвърдено.

През последните няколко години Франция стана свидетел на поредица от насилствени атаки, извършени от ислямистки бойци.

В края на миналия месец мъж, който емигрира във Франция от Пакистан атакува и рани двама души пред бившите офиси на сатиричното списание "Шарли Ебдо". Това беше мястото, където ислямистки бойци застреляха служители на списанието преди пет години в отмъщение за публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари