Първа снимка на убития учител във Франция

0
Учениците си спомнят за него като за посветен изцяло на работата си
Учениците си спомнят за него като за посветен изцяло на работата си

Учениците си спомнят за него като за посветен изцяло на работата си

Ученици на обезглавения в парижко предградие преподавател по история и география Самюел Пати си спомнят за него като за човек, който е бил изцяло посветен на работата си, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Зверство в Париж

Пати е постъпил наскоро в гимназията, край която беше нападнат вчера около 17 местно време. Негови ученици си спомнят, че той разказал, че е дошъл на работа наскоро в това училище, защото жена му била преместена на работа тук. Преподавателят обичал много професията си и искал да научи учениците си на много неща. Карал ги да говорят и организирал дебати.

Убийството на учител в Париж е заради карикатура на пророка Мохамед

Неотдавна той показал на учениците си карикатура на пророка Мохамед като част от дискусия за свободата на словото. Приканил мюсюлманите от класа да излязат от стаята, за да не се почувстват засегнати. Баща на ученик обаче подал жалба в училището срещу учителя. Негови ученици казват, че Пати правел непрекъснато подобни неща, показвал снимки, карикатури, говорил за свободата на словото във връзка с атентата срещу "Шарли ебдо".

След полемиката, породена в училище от показаната от него карикатура на пророка Мохамед, Самюел Пати не се държал както преди и ходел намръщен, разказва негова ученичка и допълва, че други ученици дори са го нарекли расист или ислямофоб.

"Той не е направил това нещо с карикатурата, за да породи полемика, или да покаже неуважение към децата, или да ги дискриминира", казва Нордин Шауди, баща на 13-годишен ученик на Пати. Той допълва, че синът му описвал преподавателя като супер любезен човек.

Във Франция ще има национално възпоменание за убития учител, но точна дата засега не се споменава, съобщи днес френското президентство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари