Турция започва експлоатация на газ от Черно море през 2023

0
На 20 юли 2020 година Турция откри находището „Сакария“ в Черно море с дебит от около 540 милиарда кубически метра
На 20 юли 2020 година Турция откри находището „Сакария“ в Черно море с дебит от около 540 милиарда кубически метра

Турция ще бъде готова да използва природен газ от своето новооткрито находище в Черно море през март догодина

Това заяви в четвъртък министърът на енергетиката и природните ресурси на страната Фатих Донмез, цитиран от електронното издание на вестник Yeni Safak, предаде Фокус. 

„Надявам се, че ще можем да използваме този природен газ на сушата през първото тримесечие на 2023 г., през март“, заяви Донмез.

На 20 юли 2020 година Турция откри находището „Сакария“ в Черно море с дебит от около 540 милиарда кубически метра.

Министърът потвърди още, че новият сондажен кораб на Анкара - „Абдулхамид Хан“, вече е пристигнал в района на първата си цел за проучване около южната турска провинция Анталия.

Корабът, определян за най-мощния от досегашните четири подобни плавателни съда на страната, ще пробива проучвателни кладенци в Източното Средиземноморие, докато другите кораби, „Явуз“ и „Кануни“ ще продължат сондажните операции в Черно море.

Новото попълнение към флота е кораб от седмо поколение и един от петте в света с възможност за пробиване на дълбочина до 12 200 метра.

„Абдулхамид Хан“ ще провежда проучвателната си мисия в продължение на два месеца, след което Донмез обеща да обяви публично всички открития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари