Турция ще окаже помощ на Украйна за разминиране на пристанищата й

0
Заради износа на зърно през Черно море, Турция е готова да окаже помощ на Украйна за разминиране на пристанищата й
Заради износа на зърно през Черно море, Турция е готова да окаже помощ на Украйна за разминиране на пристанищата й Снимка: БГНЕС

Заради износа на зърно през Черно море, Турция е готова да окаже помощ на Украйна за разминиране на пристанищата й

Турция е готова да окаже помощ на Украйна за разминирането на пристанищата ѝ в рамките на подписаното в петък в Истанбул споразумение, което позволява износ на зърно през Черно море, заяви турският президентски говорител Ибрахим Калин, цитиран от "Дейли сабах", предаде БТА. 

"В случай на необходимост разминирането може да бъде осигурено от трета страна. Ние, Турция, сме готови да предложим помощта си", заяви Калън пред турската телевизия НТВ след подписването на сделката.

Съгласно споразумението корабите, превозващи зърно, ще преминават през Черно море и Босфора, а в Истанбул ще бъде установен Съвместен координационен център, в който ще има представители на Украйна, Русия и Турция, посочи представител на ООН.

Пред Анадолската агенция представителят уточни, че няма да има разминиране в украински териториалните води, като добави, че би било много по-ефективно корабите да използват безопасните маршрути, определени от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари