Турция иска екстрадирането на българските граничари, обвинени в убийство

0
Съд иска издаването на червена бюлетина от Интерпол за задържането им
Съд иска издаването на червена бюлетина от Интерпол за задържането им Видео: NOVA

Съд иска издаването на червена бюлетина от Интерпол за задържането им

Турция иска екстрадирането на четиримата български граничари, обвинени в убийство.

Това става ясно след вчерашно заседание на съда в град Къркларели. Решението на магистратите е да продължат процедурата по издаване на червена бюлетина на Интерпол за четиримата ни сънародници. Случаят е от април 2008 г. Тогава близо до Резово турски бракониер е прострелян смъртоносно при улов на риба. Заключенията на българския съд са за самоотбрана и нещастен случай. Всички граничари, някои от които вече не са в системата на „Гранична полиция” бяха оправдани на няколко инстанции. В момента се води дело за тежко умишлено престъпление, заведено от близки на починалия в Наказателния съд в Къркларели.

Темата с червената бюлетина не стои от вчера на дневен ред. Искането е факт от последните две-три години. Заседанията по делото в Турция се отлагат, защото ние не се явяваме по тях”. Това обясни в „Здравей, България” по NOVA бившият граничен полицай Николай Костов. По думите му 16 години е много време. „Безпокойството и неудобството за близките ни и за нас безспорно е голямо”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари