Турция е все по-близо до целта си!

0
Меркел и турският президент Реджеп Ердоган се договорили да разработят варианти за отмяна на шенгенските визи
Меркел и турският президент Реджеп Ердоган се договорили да разработят варианти за отмяна на шенгенските визи Снимка: DPA

Решаването на въпроса за либерализиране на визовия режим между ЕС и Турция може да бъде постигнато през близките седмици, предава Ройтерс, като се позовава на канцлера на Германия Ангела Меркел.

В разговор в Ханчжоу, Китай, където са за срещата на Г20, Меркел и турският президент Реджеп Ердоган се договорили да разработят варианти за отмяна на шенгенските визи, като се отчитат исканията на Анкара, предаде БГНЕС.

В последния доклад на Европейската комисия за изпълнение от страна на Турция на условията за отмяна на визите за турски граждани има две условия, за изпълнението на които на Анкара ще е нужно повече време, и пет условия, които трябва да бъдат изпълнени в близко време. Сред тези условия са промяната на антитерористичното законодателство.

Точно това условие оспорват турските власти. Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер вече заяви, че ЕС може да отмени визите за граждани от Турция от 1 октомври само ако Анкара изпълни всички необходими условия, в това число да промени антитерористичното си законодателство.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че споразумението за реадмисия на бежанци от Европейския съюз ще бъде прекратено, ако не бъде постигнат напредък за премахването на визите за турски граждани

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари