Турски тираджия опита да пренесе над половин килограм живак през "Капитан Андреево"

1
Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на шофьора
Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на шофьора Снимка: Агенция Митници

Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на шофьора

Над половин килограм живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите служители на МП Капитан Андреево.

Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на водач на товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Хърватия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършения личен преглед на шофьора – турски гражданин, във вътрешния джоб на якето, с което той бил облечен е открито, обвито с прозрачно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока плътност. Откритото вещество е с бруто тегло 0,590 грама с физически характеристики на отровния метален живак, съобщиха от Агенция Митници.

Агенция Митници

Предметът на контрабандата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На водача на товарния автомобил с инициали И.Е., на 53 г., турски гражданин, е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1, буква „г" от НК за опит да бъде пренесено през границата на страната без знанието и разрешението на митниците отровното вещество – метален живак.

На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари