Цяло Русе се моли за теб, мила Яница!

4
Апел за кръводаряване на кръв от група 0+ обиколи социалните мрежи в Русе
Апел за кръводаряване на кръв от група 0+ обиколи социалните мрежи в Русе

Апел за кръводаряване на кръв от група 0+ обиколи социалните мрежи в Русе

Русенската общност се мобилизира в акция за кръводаряване за тежко пострадалата 39-годишна Яница, която стана жертва на тежко престъпление на 13 декември вечерта. Жената е била простреляна от мъжа, с който е живеела на семейни начала и баща на двете й деца. 46-годишният извършител е криминално проявен румънски гражданин. Полицията тепърва ще се установява законно ли е пребивавал в България след като през 2018 година е бил екстрадиран от българските власти по влязла в сила присъда за трафик на хора.

След тежкото престъпление, извършителят се самоубива при задушаване от газове в автомобила си. Водещата версия е опит за убийство от ревност.

Русе осъмна потресен от новината, че известната маникюристка се бори за живота си. По информация на лекарите от болница "Канев" състоянието й остава критично, а жената спешно се нуждае от кръв от група 0+.

Случаят взриви социалните мрежи и предизвика вълна от състрадание и апел за помощ към очарователната русенка.

"Цяло Русе се моли за теб, мила Яница! Дано да имаш възможността да прегърнеш дечицата си отново! Изверга си е помислил, че я е убил и си е сложил край на живота!Едно хубаво нещо е направил-изчистил е лицето на земята от себе си! Молим се, Яни! Русе се моли!"

"Ужасна мъжка постъпка. Дано, дано се оправи момичето"

"Дръж се Яни! Обичаме те и ще сме до теб!"

"Добре, че се самоубил, защото е ясно ,че в България справедливост няма. С помощта на Бог и с грижите положени от медиците,вярвам че ще се оправи тази красива жена!"

"Целият град трябва да се моли и да вярва, че тази майка ще бъде при децата си много скоро!"

"ЖИВЕЙ МОМИЧЕ! Заради децата ти трябва да ЖИВЕЕШ! МОЛИМ се за теб!", гласят сърцераздирателни коментари за тежкото престъпление, което разтърси Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    до 10
    Русе не е име на човек. Та по въпроса, към кой род да го отнесем, замисли се, как би го членувал! Като в мъжки, женски или среден род? РусеЪТ, РусеТА или РусеТО?
  • 0
    11
    Умен даскал и зелен кон НЯМА
    Официално си е населено място - ТО! Така пише и в документите - графа населено място, може да е гр.Русе, може да е с.Сандрово!
  • 2
    10
    daskal
    До 9 - София, Цалапица, Варна и пр. са очевадно женски собствени имена. Те са "тя". Кюстендил, Бургас, Добрич и пр. са очевадно мъжки собствени имена. Те са "той". Но кое в името Русе (при това един бивш мъжки Русчукъ!) те кара да го поставяш в среден род? Всички хипотези за произхода на името са свързани с мъжки корени - за червения цвят в старославянски (рус), за името Руси, за името Расате и пр. Просташки селяндурско звучи това "цяло" Русе.
  • 2
    9
    до 8
    И защо смяташ така? Защото Русе е град (м.р.), а Сандрово е село (с.р.) ли? При това положение ще имаме: Цял София и цяло Цалапица. Защото ако изхождаме от това как е обазувано името, дали завършва на 'а' (като женските имена) или на съгласна буква (като мъжките), то Русе по го докарва на среден род. Сериозно питам, щото се дразня на правила с изключения.
  • 5
    8
    daskal
    Само да напомня... "Цяло" са Сандрово, Николово и Борисово. Русе е "цял".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари