Цял квартал на Русе е откъснат от града заради ремонт

2
Заради реконструкцията хората обикалят близо час, за да се приберат
Заради реконструкцията хората обикалят близо час, за да се приберат Видео: bTV

Заради реконструкцията хората обикалят близо час, за да се приберат

Жителите на квартал в Русе, заедно със стотици работници от Западна промишлена зона, се оказаха откъснати от града. Ремонт на булевард "Трети март" и опасния Сарайски мост ги принуждава да обикалят близо час, за да стигнат до жилищата си, предава bTV.

От две седмици единственият път на Тодоринка Димитрова до дома ѝ е под рушащ се мост, през четири жп линии и район с храсталаци без осветление.

„Сутрин по тъмно излизаме, вечер по тъмно се прибираме. Там е разкопано, от моста падат парчета, има малки деца, има възрастни хора, има болни хора“, разказва Тодоринка.

До детската градина, аптеката и магазина трасето е същото.

„Сутрин детето е като нинджа, хващам го и започваме да се чудим как да се пресечем от другата страна и следобед да го прибера. Пробвах с автомобила по заобиколния път. Мен ми отнема половин час, а детската градина е на 800 метра“, казва Ангел Томов.

Бизнесът също е недоволен.

„Всички работодатели са се превърнали в транспортьори, аз вместо да си гледам своята работа, съм принудена в случая да организирам транспорт за работниците си, иначе те нямат никакъв шанс да дойдат на работа изобщо“, казва Даниела Симеонова, управител на шивашка фабрика.

От общината обещаха още този понеделник да вземат мерки.

„Предвиждаме да осветим пешеходната пътека, която е под моста, да я разчистим, това ще се случи до края на деня“, съобщи Магдалина Илиева, зам.-кмет по строителството в Русе.

Ремонтът в района трябва да приключи до четири месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари