Ремонтират Сарайския мост на пролет

0
Европа ни дава 9 милиона лева за ремонта, който ще включва и рехабилитация на  булевард „Трети март"
Европа ни дава 9 милиона лева за ремонта, който ще включва и рехабилитация на булевард „Трети март" Видео: БНТ

Един от потенциално опасните мостове в Русе - на пътен възел Сарая, ще бъде ремонтиран.

Вече е одобрено европейското финансиране за близо 9 милиона лева. Дейностите включват и реконструкция на бул. „Трети март", който е един от изходите за София.

БулевардТрети март" и Сарайският мост са най-натоварените пътища в Русе - те свързват Западната промишлена зона с града и граничния пункт Дунав мост, оттук преминава голяма част от трафикът от и за София, всички тролейбуси, а състоянието на моста от години е критично - и с просто око се вижда, че бетонът е износен, стърчат арматурни железа, парапетите са ръждясали.

Красимир Георгиев: В окаяно състояние е просто… Долу се вижда - има метални подпори допълнително слагани. Би трябвало да се вземат някакви мерки. Ако ще е само козметични ремонти, колкото да се маскира, безпредметно е да се прави.

Иво Иванов: Когато вали дъжд, тече вода, някъде има пукнатини. Спирам и си мия тука стъклото под моста.

А Сарайският мост през годините многократно е бил обследван и са правени проекти за реконструкцията му. Парите обаче стигали само за козметични ремонти и указателни табели, с които никой не се съобразява.

Димитър Наков - зам.-кмет на Община Русе: Там ще бъдат изпълнени укрепителни мерки, които ще позволят пълноценното използване на моста. По него към настоящия момент има ограничения за натовареността, така че да можем да запазим неговата конструктивна цялост.

От Общината очакват до пролетта вече да са готови с техническия проект и да има избран изпълнител. А хората, които преминават оттук, се надяват на лека зима, която да не го увреди допълнително, и на по-строг контрол за преминаващите с бясна скорост, без да спазват дистанция, автомобили.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари