Цял час детето ми се гърчи и повръща пред лекрския кабинет

0
Г-н Москов, това геноцид ли е?
Г-н Москов, това геноцид ли е?

Млада майка и болното й детенце се оказаха поредните потърпевши от сбърканата ни здравна система.

Историята на Мария Максимова и малкия й син е като тази на стотиците българи, имали "късмета" да се сблъскат челно с идиотските "реформи" на Москов, най-тъпата от които е "пръстовият отпечатък", с който пациентите се приемат в болница.

Ето какво написа в социалната мрежа възмутената майка:

Г-н здравен министър, къде в България да заведа детето си, за да получи адекватна СПЕШНА помощ?

Къде у нас животът на децата ни е важен, ценен и не се измерва с парични знаци?

Тази сутрин остри болки в корема на 5-годишното ми момченце ни отведоха в "Пирогов". Но не им нацелихме работното време. Те започвали от 8, а ние бяхме там в 7. Цял час детето ми се гърчи и повръща пред празния кабинет, около нас се чуваше смях, разкази за прегоряла мусака и се носеше мирис на кафе. Сякаш се подиграваха на болката на детето ми и моето притеснение. Знам, че не е така, нищо лично, това е здравната ни система -с мирис на изгоряла мусака. А за професионализма на лекарите лоша дума не мога да кажа. Добри са. Но язък за професионализма им. Може и два часа да мотаха болното ми дете, но не пропуснаха да ми вземат отпечатъци, няколко пъти, дори ме върнаха, защото имало грешка.

Г-н Москов, ако това беше вашето дете, може и селфи да си направите с номерче пред гърдите, а после си помислете защо зачестиха случаите на насилие над лекари! Аз също пожелах да стоваря агресията си върху някого, но за щастие той не беше в "Пирогов", а в една сграда срещу "Св. Неделя".

Та, г-н министър, питам ви, това геноцид ли е, или липса на каквато и да е било организация, което е убийствено за нас и децата ни?! И ако е така, поне да спрем да си плащаме за това.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари