Ани Стоянова: "Бялата мафия" уби детето ми!

3
Майката на 15-годишната Даная призова за оставките на директора на "Пирогов" и на министъра на здравеопазването
Майката на 15-годишната Даная призова за оставките на директора на "Пирогов" и на министъра на здравеопазването Снимка: Фейсбук / Ани Стоянова

Майката на 15-годишната Даная призова за оставките на директора на "Пирогов" и на министъра на здравеопазването

Майката на покойната 15-годишна Даная Ани Стоянова призова за оставка на директора на УМБАЛСМ "Пирогов" Валентин Димитров заради неадекватната организация на работата в болницата и пропуските по време на лечението на детето ѝ в спешната болница.

Стоянова настоява и за оставката на здравния министър проф. Христо Хинков, когото тя обвинява за това, че "легитимира най-тежките корупционни модели в здравеопазването".

Публикуваме постът на г-жа Стоянова без редакторска намеса:

Ще бъде малко дълго, но искам да обясня по-подробно, за да не стават недоразумения.

Жалба към ИСУЛ и детска хематология не сме подавали и няма да подадем.

Те си свършиха работата, дори и тази, която не е тяхна.

Д-р Стоянова беше на линия през цялото време, опитваше се да помогне, но разбирате, че това са отделни структури и комуникацията е трудна, понякога и невъзможна.

Нямам и никакви претенции към клиниката по “детска реанимация”, тези хора направиха всичко по силите си и също бяха изненадани от липсата на реакция от клиниката по неврохирургия.

Доц. Младенов- началник клиника, беше единствения, който говори с мен нормално, прояви разбиране и емпатия.

За жалост “Пирогов” е една болница със различни структури, комуникацията между тях е нарушена.

И не, нямам против специализантите, дълбоко уважавам избора им на професия, но имам против това, че за толкова време болницата не е обезпечена от специалист, който да поеме спешни случаи и да простъпи към хирургия при нужда.

Знаете ли колко всъщност ме боли, че в този случай един или двама специализанти ще трябва да понесат лична отговорност за това, че са били оставени от ръководството им да отговарят за случаи, за които все още нямат нужната квалификация! Боли ме, защото знам, че те не са могли да откажат, да се противопоставят на безумни управленски решения, които ги пращат за пушечно месо! И тях и децата ни.

Не са виновни и единиците висококвалифицирани специалисти, които имат своята нужда от физическа почивка! Хора, които са на ръба на силите си, защото вече са единици в тази страна.

Истински виновните са тези, които ръководят това - директора на болницата, министъра на здравеопазването, който за четири месеца не направи нищо освен да легитимира най-тежките корупционни модели в здравеопазването. Случаят с Майчин дом го показа толкова ясно, случаят с директора на Шейново, случая Емин.

И докато някой си играе на къща от карти за пореден път, аз не мога да прегърна детето си, моята Даная, моето бебче, моето слънчево момиче. И никога повече няма да мога.

Но това, което мога е да се боря и заради нея, заради всички деца като нея и няма сила в тази държава, която да ме спре!

Бялата мафия, да така ще я нарека, уби детето ми и ще обърнем света, ако трябва, за да спрем това! Моля всички достойни медици, хората да не се страхуват повече от истината и да застанем на страната на живота и почтеността, на страната на бъдещето за нас и децата ни.

Вярвам, че животът на детето ми не си е отишъл напразно и е време разделно.

Разделно не между пациентите и медиците, както се опитват да го изиграят, а време, в което всички ние да сме заедно и да изринем истинските виновни за погрома на здравната ни система!

Имам против липсата на мултидисциплинарен подход.

Имам против вменяването на вина в родителите.

Имам против агресията и лошото отношение.

Имам против липсата на детска болница и създаденият така наречен “обществен съвет”, който за два месеца не може да приеме един ред за функционирането си, а натиска да имаме “единна” комуникация по темата не спира!

Поради всичко това смятам за редно и въпрос на достойнство и морал проф. Хинков и директора на “Пирогов” д-р Валентин Димитров незабавно да подадат своите оставки.

През всичко това нямаше да мога да премина без подкрепата на едни от най-смелите жени, които познавам - екипът на Фондация Даная.

Благодаря на екипа на БТВ, на безстрашната Мария Цънцарова, Антон хекимян, на екипът на Лице в лице, 120 минути!

И не, няма да ни уплашат нито заплахите ви, нито опитите ви да ни дискредитирате, чрез силата на институциите, които представлявате!

ЗА ТЕБ, МАМИ!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Пенчева
    За много неща е права госпожата, но да нарече тая курветина и слагачка Мария Цънцарова "безстрашна", айде моля ви се. Тая е безстрашна само, когато го лапа на Бойко и тогава медец й капе от мръсната устичка. Две Марии има в държавата и двете са за публичен разстрел- едната е тая идиотка Цънцарова, а другата е мутресата Мария Игнатова, дето почерни живота на не един или двама с гнусните си репортажи, още докато беше в Господари на ефира и беше любовница на бездарния шут Рачков.
  • 18
    1
    Мартин
    Отвсякъде смрад и полумрак, умират деца, но Ганьо е търпелив, нали промоциите а Кауфланд вървят!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари