Цветанов беше тотална щета за ГЕРБ

0
Политолози: Цветан Цветанов няма да стане част от друг политически проект
Политолози: Цветан Цветанов няма да стане част от друг политически проект

Политолози: Цветан Цветанов няма да стане част от друг политически проект.

Коментират Димитър Ганев и Кольо Колев.

Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга партия.  Това каза политологът Димитър Ганев в ефира на „Здравей, България”.

„Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в нея. Ако той влезе в друг политически проект, това означава той да започне война с Борисов. На този етап няма индикации за това категорично”, добави той.

Според него оставката на Цветанов е началото на процес на подмяна в ГЕРБ.

„От такава промяна недвусмислено има нужда. От 2007 г. тази партия доминира в местната власт. 12 години след това е много трудно да кандидатстваш за доверието на гражданите, след като 12 години вече са видели доста от твоите резултати – на места добри, на места – не”, обясни политологът.

„Ако Борисов тръгне на война със структурите, лоялни на Цветанов – това ще бъде братоубийствена война, която ще нанесе големи щети на ГЕРБ”, добави той.

Политологът Кольо Колев смята, че ако Цветан Цветанов реши да направи собствен политически проект няма, той е обречен. „Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака светло бъдеще. Цветанов имаше тежест единствено като механизъм, като организационен работник на властовата партия. В чисто имиджов план беше тотална щета”, обясни той.   

"Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила - в организирането, и къде е неговата слабост - пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията", обясни Колев. 

Политолозите коментираха и първия присъствен ден в парламента на депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Просто блясък, след което отново ще последва още от същото. Отново ще се потопи, отново ще играят другите от негово име и за негова сметка”, заяви Колев.

„Не виждам основание за настъпване на нов етап в дейността на Пеевски в момента”,  смята и Ганев.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари