Цвета Караянчева: Това, което иска премиерът, ще бъде изпълнено

0
Парламентът се подчинява на изпълнителната власт
Парламентът се подчинява на изпълнителната власт Снимка: БГНЕС / Архив

Не е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия "Воля"

Когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева.

Ще има нова Централна избирателна комисия. ПГ на ГЕРБ ще входира законопроект за изменение на Изборния кодекс, където преференциите се връщат в същия диапазон, в който бяха в предишния Изборен кодекс. В рамките на тази седмица ще се проведе и заседание на Правната комисия, която ще излезе с правила и начин за избиране на ЦИК.

Това заяви в Петрич председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"В рамките на днешния ден това, което премиерът заяви на пресконференция, ще бъде изпълнено. Няма да чакаме президентско вето. Вече подписах мотивите, заедно с колеги от парламентарната група на ГЕРБ", посочи Караянчева.

По думите ѝ БСП търсят във всеки един момент скандали, за да могат да напускат Народното събрание и да извиват ръце. В 44-тото Народно събрание отличителна черта на БСП е отсъствието им от пленарна зала. Вече за трети път напускат. По време на представяне на "Визия за България" бяха в пленарната зала без да се регистрират.

Караянчева посочи, че разбира притесненията на колегите ѝ от ПГ на ГЕРБ, които не подкрепиха смяната на настоящата ЦИК, защото два месеца преди изборите е рисковано. Нямаме притеснения да правим избори и със стара и нова ЦИК. Настоящата ЦИК беше формирана през 2014 г. от нашите опоненти и ние на няколко поредни избора победихме. На президентските избори победи господин Радев, но ние нито за момент не сме казали, че тя е манипулирала изборите. Поздравихме го за победата и така се прави в цивилизованите страни. А когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева.

Не е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия "Воля". Очаквам колегите да се върнат в пленарна зала, защото каквото има да кажат, трябва да го заявят от парламентарната трибуна. Трябва да убедят колегите си в това, което говорят. Иначе нямаме проблем с кворума. Мобилизирали сме ПГ на ГЕРБ, коалиционните партньори, така че да не се притесняват. И без тях парламентът ще работи, но не е добре една от опозиционните партии да отсъства, каза още Цвета Караянчева.

В Петрич Цвета Караянчева взе участие във възпоменателната церемония по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски и произнесе слово по повод годишнината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари