Цвета Караянчева: Проблемите на майките на деца с увреждания не бяха решавани дълго време

1
Протестът им е справедлив
Протестът им е справедлив Видео: Дарик радио

"Изборите през годината бяха спечелени от ГЕРБ, което показва, че успяваме да убедим хората, че това, което предлагаме е нещо добро за тях." 

Това каза председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева в „Годината“ по „Дарик“ радио, предава "Фокус".

Председателят на Народното събрание коментира двата избора през годината. „Два вида избора, и двата спечелени от ГЕРБ. Това показва, че все още успяваме да убедим хората, че това, което предлагаме е нещо добро за тях. Евроизборите бяха много кални. Местните избори бяха малко по-различни, защото всеки град има своя местна политика и местна кампания. Отново резултатът беше в полза на ГЕРБ“, допълни още Караянчева.

По отношение на машинното гласуване, Караянчева уточни, че то не е панацея.

Председателят на парламента коментира и темата за партийните субсидии.Тя поясни, че управляващите не са избрали парите, а диалога. „Едва, когато направихме 1 лв. субсидията, тогава другите партиите решиха да се включат в дебата“, допълни тя. Според нея този дебат трябва да излезе, защото още по време на референдума партиите са считали, че не е необходимо да обясняват на хората какво се случва, защото са мислили, че нещата се разбират. „Общо взето се скрихме от обясненията, за да не бъдем критикувани от едно шоу. Сега виждаме, че 1 лв. субсидия е малко, но трябва да има ясен разчет“, каза още Караянчева.

Според Караянчева думата на 2019 г. е БрекзитИскам да допълня и една друга дума – протести. Те тази година бяха навсякъде по света от Хонконг до жълтите жилетки в Париж, от Барселона до Латинска Америка хората протестират срещу статуквото за определени права“, каза още Караянчева. Тя посочи,че протестът на майките на децата с увреждания е бил справедлив. „В годините техните проблеми не бяха решавани дълго време“, допълни още Караянчева.

Във връзка с отлагането на Закона за социалните услуги, председателят на парламента обясни, че министър Деница Сачева ще направи сериозна обиколка в България, за да обясни точно какво се случва в този закон и да чуе какви са проблемите, които хората изтъкват. „Може би понякога от неразбиране, от незнание, от недоизказаност, се случват такива протести. Мисля, че има смисъл да не упорстваме, а да направим така, че хората да бъдат информирани. Няма нищо да загубим с още 6 месеца“, посочи още Караянчева.

Според нея думата на 2020 г. ще бъде климат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари