Циркът в ГЕРБ - Русе

8
Властта вече се търкаля по площада...
Властта вече се търкаля по площада...

ЦИРКЪТ В ГЕРБ-РУСЕ: "Благодарение на упоритата и всеотдайна работа на г-н Стоилов, Русе достигна до висини, за които до преди няколко години не сме дръзвали дори да мечтаем", пишат в декларация до вожда си русенските гербери и Го молят да ги остави на власт поне още един мандат. Завалиите - още летят във висините на собствената си несъстоятелност, пише Фронтално.

А Борисов вече уволни Стоилов със съобщение във вестника. Мотиви не посочи. Стоилов пък освободи трима от "най-успешния екип на община в България" и даде началото на чистка в своя отбор. Мотиви също не посочи. Явно те си знаят. Уж, предстои развръзката на общинското събрание на ГЕРБ утре.

"Висините", които Русе достигна при управлението на Стоилов и ронещите сега сълзи да останат на власт хора от свитата му, явно са се отразили точно в поръчаната от Борисов социология. В нея анкетираните са поискали промяна и, за да остане на власт, премиерът няма друг избор, освен да им я достави. Как? С нови лица, естествено.

Новият наместник на Борисов в общинското ръководство на ГЕРБ е млад, интелигентен и успешен. Росен Даскалов превъзхожда Стоилов и като визия, и като изказ, и като биография. Русе няма нужда от селяндури като манталитет в местната власт.

Само че, Даскалов нямало да се ангажира с властта директно, а щял да действа само по партийна линия. Но вероятно той е първата от предстоящите кадрови промени на местно ново.

Циркът в русенския ГЕРБ може да приключи само по един, единствен начин, характерен за тази партия. Изходът е: каквото Борисов каже... Той ще има последната дума.

И докато ГЕРБ и Борисов се чудят как да осигурят промяна в Русе и търсят нови лица, опозицията им сякаш седи на сянка и гледа тихо сеира отстрани. А политически дивиденти от така създалата се ситуация с мълчание не се извличат.

Властта в Русе вече се търкаля по площада...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари