ЦИК погна Борисов за агитация

1
Няколко сигнала са получени в комисията, че Борисов агитира в деня на балотажа
Няколко сигнала са получени в комисията, че Борисов агитира в деня на балотажа Снимка: Георги Кожухаров

Централната избирателна комисия (ЦИК) проверя няколко еднородни жалби, че премиерът Бойко Борисов е агитирал в деня на балотажа, съобщи говорителят и член на комисията Камелия Нейкова.

"ЦИК изисква от Съвета за електронни медии (СЕМ) съответния материал, за да може да прецени дали в сигнала има данни за извършване на агитация", обясни Нейкова.

Жалбите са подадени заради изявлението на Борисов пред училището в Банкя, че кандидатът, подкрепен от БСП, Румен Радев не е независим кандидат, защото от едната му страна била Корнелия Нинова, а от другата Илияна Йотова.

По информация на ЦИК към 13.00 часа в комисията са постъпили 42 сигнала и жалби за нарушения, 21 от тях са свързани с организацията на СИК, седем - при упражняване правото на глас. Други 12 са за разпоредбата, която е за огласяване на данни на обществена медия преди края на изборния ден. "Сигналите са свързани с това, че доставчици на медийни услуги посочват данни, което е недопустимо. Има предписание да се преустанови това нещо", обясни Нейкова.

По думите ѝ при гласуването на гражданите преобладават и сигналите за това, че при пускане в урната, бюлетината се отваря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари