ЦИК отхвърли единствената досега жалба за изборни нарушения

0
Жалбата е от партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа сила в новинарска емисия на една от националните телевизии
Жалбата е от партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа сила в новинарска емисия на една от националните телевизии Снимка: Капитал

За първите три дни от официалното начало на предизборната кампания, в Централната избирателна комисия е получена само една жалба за нарушение.

Жалбата е от партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа сила в новинарска емисия на една от националните телевизии, съобщи за БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров. Той каза, че жалбата е отхвърлена:

"Тъй като новинарското съдържание на медиите е до голяма степен отговорност на новинарските екипи. Телевизията може да е преценила, че това е събитие, което си заслужава да влезе в новините".

От ЦИК припомниха, че освен правилата за предизборна агитация, в сила са и допълнителни противоепидемични изисквания за провеждането на предизборни прояви - ограничения за капацитета на залите, носене на маски и спазване на дистанция.

Колко избирателни секции ще бъдат открити в чужбина, ще бъде решено на 13 март, обяви още говорителят на ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари