Цигани на протест пред централата на ВМРО

0
Цигани, които огласяха центъра на София с тъпани и кючеци, се обявиха за равни права
Цигани, които огласяха центъра на София с тъпани и кючеци, се обявиха за равни права

ВМРО и партньорите от Обедини патриоти излязоха на контра митинг срещу протеста на ДРОМ, който се проведе пред партийната централа на войводите.

Десетината цигани, които огласяха центъра на София с тъпани и кючеци, се обявиха за равни права, предвождани от разследвания депутат от ДПС и лидер на партия ДРОМ Илия Илиев. Скандалът възникна по повод поредния случай с 13-годишната родилка от ромски произход в Сливен и искането на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки за мерки, които да ограничат раждаемостта сред непълнолетното и малолетно циганско население. Илиев обвини евродепутата и в расизъм и дискриминация.

В отговор патриотите направиха контра митинг, на който се събраха стотици симпатизанти и привърженици. На събитието присъстваха и депутати от „Патриотичен фронт“ и АТАКА. Митингът беше предвождан от Ангел Джамбазки.

В отговор на нападките от страна Илия Илиев, заместник-председателят на ВМРО отново подчерта, че е недопустимо деца да раждат деца и интеграцията да се свежда до взимането на помощи.

Да правиш секс с непълнолетно лице е педофилия. Това е престъпление по Наказателния кодекс. Да крадеш и да не работиш е престъпление. Нормално ли е Илиев, който е разследван от прокуратурата, да раздава морал, попита още Джамбазки.

Лидерът на ВМРО и съпредседател Патриотичния фронт Красимир Каракачанов беше категоричен, че да се мобилизира половината състав на СДВР, за да се пазят десетина цигани е разхищение на ресурси. Не ние сме заплаха за реда, а нелегалните мигранти, които пресичат границата всеки ден.

Въпреки провокациите от страна малобройната дромска агитка, протестиращите в защита на ВМРО и служителите на реда не допуснаха да се стигне до сблъсъци.

Поддръжниците на ВМРО черпеха с чай и вафли полицаите, стояли на студа, за да охраняват. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари