ВМРО приключи протеста, не искали да се събират с ДПС

0
Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13:00 часа, но протестиращите намаляха
Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13:00 часа, но протестиращите намаляха Снимка: БГНЕС

Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13:00 часа, но протестиращите намаляха

Две от организациите, които се обявиха за оставка на кабинета на пл. "Народно събрание" напуснаха – това са ВМРО и Национално движение "Хан Кубрат". На площада останаха само представителите на сдружение на общините "Толерантност", което обединява над 60 общини. Сред протестиращите са кметовете на Кърджали Хасан Азиз и на Белица – Радослав Ревански, който е бивш депутат от ДПС.

"За тях не е проблем, че са заедно с представители на националистически и патриотични формации", обясни Хасан Азис, цитиран от БНР.

"Ние сме длъжни да се включим в този протест в името на България, в името на днешния и на утрешния, но дайте и за вчерашния ден. Не подвеждайте хората. Тук въпросът е и за патриотизма, тук въпросът е и за отговорността към България."

За ВМРО обаче нещата не стоят по същия начин. Ангел Джамбазки – евродепутат и съпредседател на ВМРО"Ние не протестираме заедно с никого. Виждаме представители на ДПС, затова няма да позволя да се събират и да се слагат под един знаменател двата ни протеста.. С ДПС не можем да имаме общи цели. ДПС защитава чужди интереси – руски, турски и всякакви други, но не и български."

Само Скопие разделя ВМРО от управляващото мнозинство, стана ясно от думите на Милен Михов, който беше кандидат за президент на ВМРО.

"Това предложение не съответства на рамковата позиция на правителството и Декларацията от 2019 г. и то трябва да бъде отхвърлено. Ако г-н Кирил Петков бе проявил малко гръбнак и беше застанал на българските национални интереси по въпроса за Македония, той щеше да получи нашата категорична подкрепа. Защото ние не се съмняваме, че той действително се бори срещу корупцията и срещу мафията в България. Нашата позиция обаче е определена от неговото безгръбначно поведение и лакейско поведение спрямо западните партньори."

Очакваме на среща с протестиращите да излязат депутати от ДПС начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари