Валентин Касабов: Време е стадото да се вкара в кошарата

1
Страшното е, когато тълпата, стадото, се вземе за глутница
Страшното е, когато тълпата, стадото, се вземе за глутница

Страшното е, когато тълпата, стадото, се вземе за глутница. Време е стадото да се вкара в кошарата

Така коментира ситуацията с протестите зам.-председателя на парламентарната група на „Обединени патриотиВалентин Касабов в сутришния блок на Нова телевизия.

Той заяви, че протестиращите „насилват малки деца и тяхната майка“ и обвини президента, бившият омбудсман Мая Манолова и майките от „Системата ни убива“, че не са взели никакво отношение по случая пред Румънското посолство.

„Скоро разумните, мислещите хора ще се върнат от отпуска, ще тръгнат на работа, да возят децата си. Няколко гащници ли ще ги спрат?“, каза Касабов.

Той коментира, че предложението на ВМРО за разширяване на правомощията на президента в новата Конституция не са добра идея. Според него, ако това е факт, президент като Румен Радев може да хвърли страната в гражданска война.

Касабов заяви, че социологическите изследвания, които показват, че 60% от хората подкрепят протестите, са платени и не са верни.

„Ако са 60%, защо на улицата са 300 човека, половината от които платени?“, попита депутатът. Не е вярно и твърдението, че ако изборите са сега „Обединени патриоти“ ще са извън парламента. Той обясни, че предстои приемане на закон „за старите хора“ и за пенсиите, който явно ще повиши одобрението за патриотите.

На въпроса ще разчита ли мнозинството в парламента на ДПС за предложените от ГЕРБ промени в конституцията, Касабов заяви, че по-скоро разчита на част от социалистите. „Има част от БСП, които мислят разумно“, обясни депутатът, като добави, че това са тези, които не следват мнението на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари