Цената на петрола отново пое нагоре

0
В четвъртък пък ще бъдат обявени данни за американските петролни резерви
В четвъртък пък ще бъдат обявени данни за американските петролни резерви

Наваксването е с цел да компенсира леките загуби от последните дни, във връзка с проблемите при доставките

Цената на петрола на световните пазари днес се покачи с 1 на сто и навакса леките загуби от последните дни, като фокусът се насочи върху проблемите с доставките на суров петрол и петролни продукти и се измести от очаквана рецесия, която би намалила търсенето, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през август нараснаха с 1,32 долара или 1,2 на сто до 115,45 долара за барел. Миналата седмица цената спадна със 7,3 на сто.

Американският лек суров петрол се увеличи с 1,95 долара 1,8 на сто до 111,51 долара за барел, след загуба от 0,5 на сто в четвъртък. Спадът през миналата седмица достигна 9,2 на сто.

Несигурността в доставките доминира на пазарите, след като Западът наложи ембарго на руския петрол, макар и то все още да не влязло в сила. Наблюдателите следят с интерес дали и с колко руският добив ще спадне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари