Цените на петрола поеха трайно нагоре

0
Причините са намаляването на доставките и очакванията страните от ОПЕК+ да удължат свиването на добивите си
Причините са намаляването на доставките и очакванията страните от ОПЕК+ да удължат свиването на добивите си

Причините са намаляването на доставките и очакванията страните от ОПЕК+ да удължат свиването на добивите си

Цените на петрола отново поеха трайно нагоре след известни колебания през последните седмици заради намаляването на доставките и очакванията страните от ОПЕК+ да удължат свиването на добивите си до края на годината, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 17 цента или 0,2 на сто до 87 долара за барел.

Американският лек суров петрол се покачи с 13 цента или 0,2 на сто до 83,76 долара за барел.

През седмицата Брентът поскъпна с 3 на сто, а американският лек петрол - с 5 на сто.

Анализаторите очакват Саудитска Арабия да продължи доброволното свиване на добивите си с 1 милиона барела дневно и през октомври, като така допълнително намали обемите, пускани на пазара от страните от ОПЕК+.

"Очакваме свиването на добивите да продължи, като тенденцията може да се обърне, ако цените трайно се установят над 90 долара за барел, а това може да стимулира и американските производители, извличащи петрол от шистови залежи, да разширят дейността си", посочва в съобщение до клиентите си "Нешънъл Острелия банк" (National Australia Bank).

Миналата седмица американските запаси от суров петрол спаднаха с 10,6 милиона барела, или повече от очакваното, а от средата на юли досега спадът е с 34 милиона барела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари