Цената на дизела падна до 2,70 лева за литър за пръв път от година

0
През лятото бе пикът му от 3,56 лева за литър
През лятото бе пикът му от 3,56 лева за литър

През лятото бе пикът му от 3,56 лева за литър

Цената на дизела през уикенда падна и в момента може да се намери и за 2,70 лв. за литър. Такава ниска цена не е имало от една година насам, отбелязва в.24 часа.

През март миналата година дизеловото гориво за последен път беше под 3 лева литърът. След това започна да поскъпва и през лятото стигна пика си от 3,56 лв.

На практика днес е вече с цели 86 стотинки за литър по-евтино.

От пика насам дизелът, който у нас по принцип е по-скъп от бензина, започна да поевтинява, но твърде плавно и доскоро все още се продаваше за близо 3 лева.

С поевтиняването му сега се елиминира една от основните причини за инфлацията, защото дизелът е основното гориво за превоз на стоки.

Поради голямото търсене, което се увеличава с наближаването на есента и зимата, цената на дизела остана по-висока от тази на бензина през студените месеци. Най-вероятно причината за сегашното му поевтиняване е, че излизаме от зимния сезон.

Въпреки ценовия шок през 2022 г. за всички потребители на горивото у нас нас дизелът се продаваше на едни от най-ниските цени в Европа. Само в Полша и Малта цените му бяха по-ниски. В голяма част от западноевропейските държави по бензиностанциите дизелът се продава за над 4 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари