Цъфналите макове в Калифорния се виждат и от космоса

3

Обилните валежи, паднали в щата Калифорния тази година, предизвикаха исторически суперцъфтеж на оранжевите макове

Като историческо определят тазгодишния така наречен суперцъфтеж на маковете в Калифорния.

Явлението е предизвикано от обилните валежи, които паднаха над щата неотдавна. Ежегодно то се наблюдава през март или април, когато проливните дъждове буквално преобразяват земята, приличаща в останалото време по-скоро на пустиня.

Регионът е дом на 7000 вида местни растения, в това число и златния мак (Eschscholzia californica), известен у нас като калифорнийски мак.

Той става официално цвете на американския щат още през 1903 година. Отглежда се като декоративен цъфтящ вид и в много български дворове.

В тазгодишния си пик суперцъфтежът му се вижда дори и от космоса. НАСА разпространи снимки от него, получени с помощта на апарата Operational Land Imager.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари