Трябва ли да обичаме нотариусите си и да не ги бием?

1
Как става този номер - майка, дъщеря и внучка едновременно софийски нотариуси?
Как става този номер - майка, дъщеря и внучка едновременно софийски нотариуси? Снимка: БНТ

"ТРЯБВА ЛИ ДА ОБИЧАМЕ НОТАРИУСИТЕ СИ, МИЛИТЕ?

НОВИНА: Маскирани пребиха две нотариуски от София, които били, представете си, от най-търсените в България. 
КАКВО ЗНАЧИ ТОВА?

Ми втората част на новината обяснява първата - били най-търсените, а що ги търсели толкоз, да попитам? Ами щото май правели едни работи, дето другите нотариуси, нетърсените де, не ги правели.

ПЪРВИ ВЪПРОС: В най-корумпираната и най-престъпната държава в Европа, а и в света, с най-много фалшиви вписвания, криминални сделки, с най-много мръсни номера, кой (и какъв) може да е най-търсеният нотариус, кой (и какъв) може да е на желаният прокурор и най-предпочитаният съдия? Дали не заслужават нещо по-специално?

ВТОРИ ВЪПРОС: Как става този номер - майка, дъщеря и внучка едновременно софийски нотариуси?

ТРЕТИ ВЪПРОС: Имат ли лоби нотариусите, което им осигурява безумни доходи в милиони (виж по-долу) за сметка на гражданите на най-бедната и най-нещастната държава в Европа?

ЧЕТВЪРТИ ВЪПРОС: Трябва ли да обичаме нотариусите си и да не ги бием?

ПЕТИ ВЪПРОС: Има ли у нас някой гражданин (идиот), завършил някой "правен" факултет, те са 18 на брой, който не иска да е софийски нотариус, даже и ако периодично го бият маскирани?

ДОХОДИТЕ НА НАШИТЕ НОТАРИУСИ
В София има 150 нотариуса. Според статистика на на Агенцията по вписванията, за един месец в столицата се извършват средно по 6300 имотни сделки (недвижимо имущество), средно по 42 на нотариус. За всяка сделка на нотариуса се плаща средно по 1000 лв. Излиза, че нотариусът прибира само по тази линия средно по 42000 лв. месечно.

Най-търсените нотариуси сигурно прибират поне два пъти повече - към 80000 лева месечно. От таксите за движимо имущество, най-вече при сделките с леки коли (за тях няма статистика) един софийски нотариус според мен печели средно по около 10000 лв. месечно, а най-търсените нотариуси - по около 20000 лв.

Нотариусите печелят още пари (примерно 5000-10000 лв.) от заверка на договори (фирмени и други), разни пълномощни и всякакви други документи. 
Понеже България общопризнато е корумпирана страна, то не може и при нотариусите, особено при най-търсените, да няма коруптивни практики, така че да добавим още поне по 5000 лв. средно на нотариус, а при "специалните" нотариуси - 10000 лв.

И тъй: по мои сметки един софийски нотариус няма как средно да не печели по 67000 лв. на месец, а най-търсеният нотариус няма как да не се радва на приличната сума от 135000 лв., може и много повече.

Не виждам причини да не обичаме нотариусите, особено най-търсените!"

Автор: Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари