Трудноподвижна жена гладува с дни, защото не може да излезе от вкъщи

0
Марияна е оставена на произвола на съдбата, алармира адвокатът с русенски корени Петър Николов
Марияна е оставена на произвола на съдбата, алармира адвокатът с русенски корени Петър Николов Видео: bTV

Преди пет години тя чупи ходилото на единия си крак, а след време и коляното на другия

Жена с множество заболявания не може да излезе от дома си и да се яви пред лекарска комисия за освидетелстване. 58-годишната Марияна от Тервел е трудноподвижна и самотна, а понякога се налага да гладува с дни.

Адвокатът с русенски корени Петър Николов алармира във Фейсбук за състоянието на жената:

От началото на годината тя не е напускала апартамента си в Тервел, не защото не иска, а защото не може. Преди пет години чупи ходилото на единия си крак, а след време и коляното на другия. Гипсират крака ѝ, но не успява да се възстанови.

Дойде пандемията и не можах да отида на лекар, защото затвориха болниците, нямаше прием. Свалих гипса сама. Но кракът остана така, прав“, разказва Марияна Янакиева, предаде bTV.

Марияна е и с остеопороза, както и с други придружаващи заболявания. Живее сама и разчита на помощта на майка си, която обаче е в тервелско село.

Бях два дни без никаква храна. Нямаше кой да ми донесе. Аз не мога да сготвя. Дори пасатора не мога да си пусна, той ми тежи. Нямаше кой да ми донесе, майка ми беше с бъбречна криза, нямаше я. Тогава съвсем случайно намерих адвокат Николов. Докато съм жива ще съм му благодарна“, допълва Марияна Янакиева.

Тя не работи, няма ТЕЛК, няма доходи, няма и подпомагане. Общо взето жената беше оставена на произвола на съдбата. Нейната молба беше много елементарна - да има въобще с какво да се храни и някой, който да ѝ помага да излиза от дома си, да ѝ проветри“, казва адвокатът на жената Петър Николов.

Марияна до този момент не е търсила помощ от социално подпомагане, казват от дирекцията в Тервел.

Преди време е освидетелствана от ТЕЛК, но с 30%, които не ѝ дават на практика никакви права. В момента сме в контакт с личния ѝ лекар. Ще направим повторен опит“, казва Николай Илев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“.

От Община Тервел ще осигурят и асистент на Марияна, който да ѝ помага в домашните задълженията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    do 1
    не се съмнявай, ще им се върне след като умрат ги чака цяла вечност наказания, от които не могат да избягат.. затова и се занимават със смъртния грях наречен "трансхуманизъм" търсят как да удължат човешкия живот и да се доближат до безсмъртие, защото ги е страх да умрат, понеже знаят какво ще изгубят и какво ги чака
  • 11
    1
    Очевидец
    Горката жена ! Изродите и проклетниците в бг-политиката умишлено правят така, че да избият и уморят от глад и бедност точно тези бедни, болни и онеправдани хора ! Дано същото да им се върне и на тях!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари