Жена с неподвижни пръсти на ръцете рисува коледни картички

4

Страстта на Добромира е рисуването, въпреки че има 100% ТЕЛК

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата от БНР са създали рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ни срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ни представят това, което изработва.

Добромира Иванова е от Сливен. Тя е с двигателен проблем след пътен инцидент, има 100% ТЕЛК. Засегнати са крайниците ѝ /основно длани и пръсти/, но рисува и създава прекрасни коледни картички. Добромира не е професионален художник, но заниманията с четката, разкриват творческата ѝ същност. Насърчава я нейния съпруг Петър Пенев, който е опората и любовта в живота й: "Срещнах съпруга си преди 14 години, след инцидента. Благодарение на него започнах да се занимавам с рисуване, като хоби, като разтоварване. Той ме насърчаваше да се занимавам с това и да показвам нещата си. Усетих, че това ми доставя удоволствие, въпреки че ми е доста трудно, защото пръстите ми са неподвижни! Емоциите, когато създава нещо, обаче са невероятни, а когато и хората харесат картичките ми, аз съм още по щастлива!"

Добромира Иванова е член на групата „Купи подарък“ от 3 години, но се представила в нея скоро със своите рисувани картички. Тя рисува с акварел и въпреки, че успява да създаде само една картичка на ден, непрекъснато търси нови сюжети.

"Обожавам Коледата и може ми за това и тези мои рисунки, така се харесват, защото влагам много емоции и любов. В тях си изливам душата!"

Добромира сподели, че това занимание и носи радост и удовлетвореност. Тя рисува и картички и за рождени дни и други поводи. Категорична е, че групата е прекрасно място за творчество и дава вдъхновение и възможност за изява!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари