Тровят ли цигани 2-годишното си дете, за да вземат повече помощи?

1
Тровят ли цигани 2-годишното си дете, за да вземат повече помощи?
Видео: Нова телевизия

Родители тровят 2-годишното си дете, за да го разболеят и да получават повече помощи. Такъв потресаващ сигнал постъпи в Дирекция "Социално подпомагане“ в Ихтиман. В него се казва, че момиченце е било системно тровено от своите родители.

Според сигнала повече от 10 месеца малката Нели Симеонова е приемала хапчета за кръвно, а целта е била да й бъде поставена диагноза епилептик и по този начин с решение на ТЕЛК родителите й да взимат пенсия в размер на 700 лева месечно.

Семейството на 2-годишната Нели живее в Долна баня. От ноември миналата година тя е приемана 15 пъти в различни болници в София - 5 пъти в „Св. Анна“, един път в „Пирогов“, три в Инфекциозната болница и 6 пъти в педиатрията. Винаги детето е постъпвало с едни и същи симптоми, почти изпадна в кома.

Родителите на момиченцето са категорични, че никога не са й давали медикаменти, които да застрашават живота й. Всички близки, родини и съседи на семейството са на мнение, че Нели и по-голямата й сестричка са отглеждани с много любов. Личният лекар на семейство Симеонови д-р Шамова също е категорична, че детето не е тровено с лекарства.

За да установят от какво е болна малката Нели, се налагат скъпи изследвания в София. Резултатите обаче изключват метаболитно, автоимунно, генетично и неврологично заболяване. Със специален тест - течнохроматограф, откриват в урината остатъци от лекарството за високо кръвно налягане "Клонидин". Лекарите сигнализират Отдела за закрила на детето в Ихтиман, като в епикризата посочват, че става дума за умишлено тровене на детето с цел материални облаги. Пръв за това, че Нели е тровена сигнализира шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Мангъров. Той е категоричен, че целта на родителите била да я изкарат епилептичка.

Районна прокуратура в Ихтиман е назначила проверка по случая, обясни наблюдаващият прокурор Аделина Банкова.

"Относно извеждането на детето от дома му, това е в правомощията на социалните служби. Този случай е прецедент”, коментира Банкова.

Ако проверката на прокуратурата установи, че има опасност за живота на Нели, то тя ще бъде настанена в приемно семейство, обясни Таня Пушкарова, началник на Отдела за закрила на детето в Ихтиман. До края на деня ще станат ясни резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които ще определят съдбата на 2-годишната Нели.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари