Майките от "Системата ни убива": Ще изгоним търговците от храма на властта

2
Ние сме навън и няма да се приберем, докато не видим края на това управление
Ние сме навън и няма да се приберем, докато не видим края на това управление

ЗДРАВЕЙТЕ, ТРОЛОВЕ, ПИСАЧИ, ЧУЛИ-НЕДОЧУЛИ И НЕРАЗБИРАЩИ РАЗБИРАЧИ!

За да спрат всички злостни коментари и манипулативни твърдения, за какво сме се били борили ние майките от "Системата ни убива", като властта /видиш ли ти/ ни била угодила и презадоволила, ще обясним на четящите, точно и надяваме се кратко, до къде я докарахме тази пуста наша борба за живот.

Ние сме майки на едни пораснали деца с тежки увреждания. До 2018г. държавата смяташе нашите деца за пълнолетни граждани, които могат и сами да се оправят в живота, с осигурен доход от 136,52лв. и добавка 95лв. за чужда помощ. Общо 231,52лв. Чуден доход и истинска подкрепа за двама. Двама, защото се оказва, че майката, която с изненада е разбрала, че нейното дете няма как да се справи с НИЩО /за разлика от неговите връстници/, е останала до него, с пълното съзнание, че не може да работи и да води нормален начин на живот. Разбира се, майката е направила личен избор, ще каже някой. "А има ли изобщо избор?", ще попитаме ние, които "избирахме", когато децата ни навършиха 18г. Очевидно не.

А там където няма майка или друг грижовен и себеотдаден роднина, какво? Умира ли? Умира.... или отива в дом, където ще яде фекалии ,ще бъде връзван с вериги и ще седи затворен, ... докато се свърши. В така наречените домове на ужасите, грижата е последна грижа, унижението е гарантирано, а финансовото измерение на нещата, струва в пъти повече на данъкоплатеца, който не си дава сметка, че евтиният вариант е: ЧОВЕКЪТ ДА ОСТАНЕ В СЕМЕЙНАТА СИ СРЕДА. Данъкоплатецът, обикновеният гражданин не знае, че това е ГЕНОЦИД в действие, който продължава да взима своите тихи жертви и в момент. НО НИЕ ЗНАЕМ!

Всички знаят, че извоювахме Закон за личната помощ, който предоставяше асистентска подкрепа и гарантираше, че ВСЕКИ може да получи такава, според нуждите си (за да не попада в домовете на ужасите) Да, ама Не! Нашите човеконенавистни управници друго прецениха - не за всеки, и на никому нужното. Е така от злоба и от реваншизъм. Стопираха пребореното и върнаха нещата в изходна позиция, където ТЕЛК е вся и всьо, най вече за хората, които дори нямат нуждата от такъв. Равносметката е, че успяхме да отлепим от дъното едва 31000 човека, които имат асистенти 5 дни в седмицата, за максимум от 8 часа дневно, срещу заплата от 530 лева. Да 530 лева получава асистента ,който се грижи за най- тежко болните и увредени хора, като част от тази заплата я плаща човека с увреждане ( отнемат му 100-те лева добавката за чужда помощ и се дава на асистента) . В останалото време, явно всевишните ни управляващи смятат, че те нямат нужда от някой, който да им даде вода, да ги нахрани, да излезнат от дома си и да се придвижват свободно. Оставиха ги затворени, неглижирани и на Божията милост, може би.

Проблемът обаче остава истински и непоклатим при хората с нужда от чужда помощ, но недооценени от корумпирания ТЕЛК. Ах този ТЕЛК! Как пък не го махнаха този архаичен документ, превърнал се решение на права и облаги за много хора, които са си платили, за да го имат, а за други в непреодолимо зло и наказание. Години повтаряме едно и също - Махнете! Реформирайте тази система - ТЕЛК, носител на порочност и застинал порив за промяна. Чуха ли ни? Не!!! Системата, която убива, обаче ни се подигра и употреби всички възможни средства, за да ни накара да млъкнем.

Затова сме на улицата. Заради безхаберието, порочността и имитацията на правене на нещо /а то нищо/ от управляващите. Заради непроведената реформа, която можеше да промени много човешки съдби. Заради позорното отношение и заради кражбата на много пари на гърба на тези нещастници, дръзнали да страдат от собствените си увреждания.

Ние сме навън и няма да се приберем, докато не видим края на това управление.

Няма да позволим порочността да живее и да се храни от нашите деца. Ще изгоним търговците от храма на властта.

Към днешна дата хората с най-тежки и множество увреждания придобити от самото им раждане получават пенсия от 169лв.!!!  За успокоение на троловете ще споменем, че за тях не е предвидено увеличение от 1 януари.Това са едни 14 000 обречени хора, които системата ще убие с лека ръка, без сълзи и без сополи за публиката. Заради тях се борим и заради всички, които могат да се окажат в тяхното положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари