Триметров питон стресна клиенти в супермаркет в Сидни

2
Змията се появила от щанда за подправки
Змията се появила от щанда за подправки

Змията се появила от щанда за подправки

Триметрова змия изпълзя между рафтовете в супермаркет в Австралия, съобщи Би Би Си, цитиран от БТА.

Килимовият питон, известен още и като австралийски диамантен питон, се появил от щанда за подправки, докато Хелаина Алати си избирала какво да си купи. Супермаркетът е в близост до голяма площ с гъста растителност в северозападните покрайнини на Сидни.

За щастие клиентката на магазина, която попаднала на влечугото, се занимава със спасяването на диви животни и не се уплашила. Алати разпознала, че влечугото не е отровно и запазила спокойствие. В момента на срещата наблизо нямало други клиенти.

"Обърнах си главата и змията беше на 20 сантиметра от лицето ми, като ме гледаше право в очите. Все едно ми казваше "Можеш ли да ме изведеш навън?", разказва младата жена пред Би Би Си.

Тя снимала питона, след което веднага информирала персонала на магазина за уникалната находка между щандовете и предложила да помогне. Алати донесла специална торба за спасяване на змии в магазина и питонът сам влязъл в чантата. Жената го пуснала далеч от къщи и магазини, в храсталак - естественото местообитание за видовете около Сидни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари