Софиянец издирва домашната си змия с обява в квартала

0
Обявата, че питона Морени се търси, паникьоса жители на квартала, че и на съседния
Обявата, че питона Морени се търси, паникьоса жители на квартала, че и на съседния

Възможно е змията да се е скрила някъде в апартамента

Обява за изгубен домашен любимец не е нищо необичайно, тази за изчезналия Морени обаче подлуди столичани. Морени е килимен черен питон на жълти ивици и е загубен в централния квартал “Яворов”.

Най-вероятно се е загубила в събота вечерта, по-скоро е излязла от терариума. Вратата на стаята ми беше отворена, затова освен вкъщи, я търся и навън”, разказва собственикът на питона Иван пред 24 ЧАСА.

Това не е първият случай, в който змията се губи. И преди се е случвало тя да излезе от терариума и да се скрие някъде в апартамента. Докато е на работа в събота, Иван разбира от съквартирантите си, че змията не е в терариума си. В понеделник, когато се прибира, започва да я търси във всички стаи.

Това животинче се крие по тъмни места. Бил е отворен прозорецът на стаята ми. Не знам дали е пропълзяла, може все още да е вкъщи. Обърнал съм всичките мебели, но има три стаи и е възможно да е вкъщи”, казва Иван. Той гледа Морени от две години. Змията е дълга метър и 50 см и е дебела колкото палец, обяснява собственикът. “Тя не може да оцелее навън, защото не е приспособена за този климат. Може, ако лятото е добро и вали малко, да се справи до есента. Животното е пригодено да живее в Австралия”, уточнява той.

Обявата, че Морени се търси, паникьоса жители на квартала, че и на съседния. Много от тях коментират в социалните мрежи, че се притесняват да излизат и да разхождат кучетата си.

Че не бива да се страхуват, потвърди Александър Мечев, който работи в Спасителния център за диви животни “Зелени Балкани” в Стара Загора.

“Видът не е обичаен за нашите географски ширини. Не се очаква, че би успял да оцелее в градска среда, особено с толкова много бездомни кучета и котки”, обясни експертът. “Няма нищо страшно, ако я срещнем. Тези змии не са опасни, не са отровни, не са агресивни. Щом е бил домашен, е свикнал да го пипат хора. Няма да нахапе никого, дори и като е уплашен”, убеден е Мечев.

Домашна <strong class='keys'>змия</strong> изчезна в София, издирват я СНИМКА

Снимка: GlasNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари