Трима шофьори попаднаха в полицейския арест за агресия на пътя

0
ОДМВР – Пловдив обяви, че прилага нулева толерантност към всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават не само своята, но и безопасността на останалите участници в движението
ОДМВР – Пловдив обяви, че прилага нулева толерантност към всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават не само своята, но и безопасността на останалите участници в движението

ОДМВР – Пловдив обяви, че прилага нулева толерантност към всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават не само своята, но и безопасността на останалите участници в движението

Два случая на проявена агресия и грубо погазване на правилата за движение, регистрирани вчера на територията на ОДМВР – Пловдив, станаха причина за задържането на трима водачи. По обяд възникнал конфликт между двама мъже, които пътували съответно с лек автомобил „Фолксваген“ и товарен „Пежо“ по автомагистрала „Тракия“ в посока София. Според първоначалната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден момент единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. При ответна реакция неговият опонент обаче хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средство. Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши. В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, където се развива и по-висока скорост, и с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението. След доклад в Районна прокуратура – Пловдив срещу мъжете – столичанин и жител на Ботевград, са започнати бързи производства, задържани са за едно денонощие, съобщиха от полицията в Пловдив.

Няколко часа по-късно, около 17:00 часа, в Първо РУ се явила жена и разказала, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. „Кукленско шосе“, непознат шофьор на „Шкода“ я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя. Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока. След запознаване с кадри от случилото се, разпространени и в социалната мрежа и медиите, служителите предприели незабавни оперативни и издирвателни действия. Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят – пловдивчанин на 45 години, с криминалистична регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. По указания на дежурен районен прокурор срещу мъжа се води бързо производство.

ОДМВР - Пловдив информира, че ще прилага нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона! Мерките на полицията за подобряване на пътната безопасност и предотвратяване на сериозни произшествия дават резултат, но е важно хората да осъзнаят, че на пътя всеки един носи отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари