Трима са загинали в резултат на трудови злополуки за година в Русенско

0
Трима са загинали в резултат на трудови злополуки за година в Русенско

През изминала 2013 г. са регистрирани 131 случая на трудови злополуки в Русенска област. Това са данните, които изнесе днес Иван Спасов, старши инспектор по осигуряване в Териториалното поделение на Националния осигурителен институт.

Най-голям дял има злополуките, станали в производството на машини и оборудване, следвани от тези в шивашката промишленост. Три са злополуките със смъртен изход за работниците, а две са довели до инвалидност.

Диана Григорова, експерт в Областния информационен център, обобщи одобрените проекти в област Русе по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, процедура „Безопасен труд”, за изминалия Програмен период. Сключени са общо 25 договора, на стойност от 3 104 373 лв. В допълнение тя презентира и добри практики при осигуряване на условия на безопасен труд от три фирми от областта.

В края на заседанието беше отправено предложение да се организира класация за работодатели, които са осигурили по най-оригинален начин безопасни условия на труд, като критериите за номиниране ще бъдат определени от Съвета.

На 28 април се отбелязва и Световния ден по охрана на труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари