Трима наркодилъри остават за постоянно в ареста

1
Грозят ги от две до осем години затвор и глоба от 5000 до 20000 лв.
Грозят ги от две до осем години затвор и глоба от 5000 до 20000 лв. Снимка: Dunavmost

Грозят ги от две до осем години затвор и глоба от 5000 до 20000 лв.

Окръжен съд – Русе взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. Ч., А. Ю. и К. С., срещу които са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

С постановление от 07.04.2021 г. К. Ч. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 06.04.2021 в гр. Сливо поле без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана с нетно тегло 1762 гр. на обща стойност 10 572 лв.

На А. Ю. е повдигнато обвинение за това, че в периода 06.-07.04.2021 без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана на стойност около 204 лв., от която разпространил чрез продажба на две лица.

Според прокуратурата, на 06.04.2021 г. К. С. придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфитамин, канабис и екстази.

Престъпленията, в които са обвинени трите лица, са тежки умишлени по смисъла на закона, наказуеми с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

К. Ч. не е осъждан, но другите двама обвиняеми са в изпитателния срок на предходни присъди за управление на МПС под влиянието на наркотични вещества.

Окръжен съд – Русе след обсъждане на събраните доказателства по всяко от трите дела счете, че може да се направи обосновано предположение, че лицата са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност да се укрият или извършат други престъпления.

Определенията на Окръжен съд – Русе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари