Трима мъже са арестувани на територията на голям търговски обект в Русе

3

Операцията е реализирана от служители от ГДНП и колегите им от ОДМВР - Плевен и Русе, под надзора на РП-Плевен

Действията са предприети на 16 септември, мъжете – на 26, 21 и 23 години, и тримата са криминално проявени, като най-възрастният – осъждан, са арестувани на територията на голям търговски обект в Русе. Според първоначалните данни задържаните са съпричастни към измама с продажба на пелети, реализирана на 8 август. Установено е, че връзката за „изгодната сделка“ е осъществена чрез обява в търговска платформа във Фейсбук, от жертвата е искано изпращане на капаро чрез система за бързо плащане.

В процеса на работа станало ясно, че 26-годишният е публикувал и обяви за продажба на изгодни цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни клетки и др., а другите двама изпълнявали ролята на сътрудници в схемата. Извършени са процесуални действия – обиск, претърсване и изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и иззети са вещи, свързани с престъпната дейност на задържаните, съобщиха от ГД "Национална полиция".

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Налични са данни за съпричастност към такъв тип измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.

Сектор „Измами“, ГДНП обръща внимание на гражданите, да бъдат внимателни преди плащания за стоки или услуги по обяви в интернет, без значение дали са публикувани в социалните мрежи или в сайтове за продажба. Сигнал за измама е фактът, че без да са подписали договор за покупко-продажба или уредени документално всички детайли, от тях ще бъдат поискани пари за капаро или предварително поемане на транспортни разходи. Обикновено парите се превеждат чрез системите за бързи плащания или чрез пощенски запис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Общо казано ...
    Докато има балами, ще има и тарикати.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари