Трикове за разхлаждане в жегата

2
Купа с лед до лицето е изключително лесен и много елегантен начин за охлаждане две в едно
Купа с лед до лицето е изключително лесен и много елегантен начин за охлаждане две в едно

Купа с лед до лицето е изключително лесен и много елегантен начин за охлаждане две в едно

Най-големите жеги вече са тук и всички се чудим как да се разхладим в разгара на лятото. Температурите вече преминават 30 градуса и изризането на пряко слънце не е препоръчително за всеки. Ето 5 трика, които могат да ви помогнат в най-горещите дни.

1. Подът е най-прохладното място- Горещият въздух е по-лек и се издига към тавана. На пода е най-прохладното място. Седнали или дори легнали там, ще се почувствате със сигурност малко по-поносимо, отколкото върху леглото. Подземните помещения също са по-прохладни.

2. Купа с лед до лицето - Това е изключително лесен и много елегантен начин за охлаждане две в едно - въздейства на кожата и очите, които съхнат от жегата, като едновременно с това дробовете се изпълват с приятно усещане, пише "България днес".

3. Вдишвайте дълбоко през устата - През жегите вдишвайте бавно през устата и издишайте през носа. По-ефективно се охлаждате, ако присвивате езика си по дължина като улей и прекарвате въздуха оттам. Благодарение на “течението” и чрез по-дългия контакт със слюнката въздухът леко понижава температурата си, преди да изпълни белите дробове освен с живителен кислород и с горещата вълна от околната среда.

4. Не вейте с ръце - Когато ни стане много топло на открито или в задушни общи помещения, някак по инстинкт започваме да ръкомахаме пред лицето си. Това всъщност е голяма грешка. Въпреки че дланите ще създадат прилив на въздух и моментно чувство на свежест, ефектът в крайна сметка е обратен. Енергичните движения повишават телесната температура в дългосрочен план.

Компромисното положение е да използвате подръчно “ветрило” - твърда хартия или друг гъвкав предмет с голяма площ. Така ще създадете нужното живително течение около лицето си.

5. Носете бели дрехи - Със сигурност има защо. Белите свободни дрехи от естествени тъкани осигуряват повече комфорт и прохлада, защото дават възможност между дрехите и тялото да става нещо като въздушно течение. Като едновременно предпазват кожата от радиацията от слънцето. Ултравиолетовите лъчи състаряват кожата, но освен това може с времето да доведат до клетъчни мутации и рак на кожата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари