Триколка избухна в пламъци пред Бъкингамския дворец

0
Говорител на столичната полиция каза, че пожарът не се смята за подозрителен или умишлено запален
Говорител на столичната полиция каза, че пожарът не се смята за подозрителен или умишлено запален Снимка: Кадри от X

Говорител на столичната полиция каза, че пожарът не се смята за подозрителен или умишлено запален

Електрическа триколка се запали, докато е била паркирана пред Бъкингамския дворец, съобщи британския вестник The Telegraph, цитиран от вестник "Труд".

Изображения показаха димящите останки от нейната рамка. Предполага се, че триколката е използвана като рикша и че акумулаторът ѝ е избухнал спонтанно, докато тя е била паркирана на улицата.

Говорител на столичната полиция каза, че пожарът не се смята за подозрителен или умишлено запален. На място са пристигнали екипи на Спешна помощ, които потушили останките от огъня. Пожарникарите от Лондон са били извикани веднага. Няма данни за пострадали, а инцидентът е приключил в ранния следобед. Останките от триколката са извозени с камион.

Полиция е отцепила района. Смята се, че батерията на триколката е била премахната от местопроизшествието, преди останалата част от возилото да бъде изхвърлено безопасно във водата. Служители на Спешна помощ са забелязани да поставят батерията в кутия, пълна с течност, докато разчистват местопроизшествието.

Според уебсайта на Лондонската пожарна, пожарникарите са реагирали на 87 пожара на електрически велосипеди и 29 пожара на електрически скутери през 2022 г., последната година, за която са публикувани пълни данни.

Сред информацията на уебсайта се добавя: „Въпреки че електронните велосипеди и електрическите скутери предлагат чудесен начин за придвижване из града, ако батериите са повредени или започнат да се повреждат, те могат да причинят изключително жестоки пожари. Пожарите на литиеви батерии могат бързо да се разпространят и да причинят големи щети за минути.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Paul the Alien
    Нищо. Продължавайте да изпълнявате глупостите на зелените и ще горите още по ефективно. Литиевите батерии горят с много весел пламък. Има едни откачалки от финландия снимат клипове как гърмят литиеви батерии . Докато лудите се налудуват , хитрите забогатяват , а стадото грухти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари