Трик за защита от крадци!

0
Лесен и евтин начин да защитим дома си, когато ни няма
Лесен и евтин начин да защитим дома си, когато ни няма

Сред най- ефективните методи за зашита на дома от кражба е обикновен таймер за включване и изключване на лампи. Това важи предимно за празници и по-дълги почивни дни, когато хората не са в домовете си, съветват криминалисти, пише вестник "Труд".

Тези ефикасни средства могат да бъдат закупени от всеки магазин за осветление срещу сумата от 10 до 50 лв. Преди да замине на почивка, човек може да ги настрои да се включват всеки ден в определен час, както и кога да се изключват. Така бандитите се заблуждават, че собствениците на дома са си вкъщи. Ако оставите осветлението включено през цялото време, няма да бъде толкова убеждаващо, тъй като крадците следят и това. 

Подобни таймери се продават и за контакти. Така човек може да настрои телевизора и радиото. При чуването на звук от апартамента повечето крадци се отказват, коментират криминалисти ефективността на метода за защита.

Друга възможна опция е да дадете на съседите си дистанционно, с помощта на което те могат да включат и изключат осветлението и телевизорите в дома ви от техния апартамент, информират от Economic.bg. Разлика в цената на двете устройства няма. 

Хората, които живеят на ниските етажи, могат да си вземат подсилена PVC дограма, съветват от полицията. Обикновената се разбива с отвертка за по-малко от минута, тъй като има само 2 точки на заключване. Дограмата със секюрити обков обаче има поне 4. В зависимост от желанието на клиента има и такива с до 16.
Допълнителните мартинали са замаскирани като декоративни детайли, които разкрасяват прозорците. За да разбие подобен прозорец, на крадеца ще му трябва близо час, твърдят криминалисти.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари