Тригодишно дете загина при инцидент с лодка в Румъния

0
Собственикът на лодката е управлявал съда пиян, без да има лиценз
Собственикът на лодката е управлявал съда пиян, без да има лиценз Снимка: Инспекторат за извънредни ситуации на Румъния / архив

Собственикът на лодката е управлявал съда пиян, без да има лиценз

Дървена лодка с 12 души се преобърна и потъна в неделя вечерта в река Муреш в Румъния. Дете на три години загина. Други две деца и двама възрастни са в неизвестност, съобщават румънските медии, цитирани от БТА.

„На 30 април тази година, около 20:10 ч., полицаите от дванайсети участък на община Периам бяха уведомени, че в района на пристанище Периам, в окръг Тимиш, се е преобърнала лодка, в която е имало много хора. На брега на река Муреш бяха извадени 28-годишна жена и 3-годишно дете. Лекарите от екипа на линейката констатираха смъртта на детето. По-късно още трима възрастни и три деца бяха извадени от водата“, съобщават от полицейският инспекторат на окръг Тимиш.

Първоначалните данни от разследването показват, че лодката е била купена предния ден, но собственикът - мъж на 33 години не е имал лиценз за нея. Той искал да покаже на приятелите си как работи. Човекът е бил пиян по време на трагедията. Тестването с дрегер е установило съдържание на алкохол в кръвта му. Мъжът е задържан за 24 часа. Работи се по версия за извършване на непредумишлено убийство.

Търсенето на изчезналите хора продължава и в момента. То се извършва от екипи за търсене и спасяване към Инспектората за извънредни ситуации на Тимиш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари