Три удара на Григор Димитров влязоха в Топ 100

2
Пълната класация, публикувана в официалния канал на АТР в YouTube и илюстрирана с лика на българската звезда на световния тенис
Пълната класация, публикувана в официалния канал на АТР в YouTube и илюстрирана с лика на българската звезда на световния тенис

Изпълнение на българския тенисист срещу Хуберт Хуркач впечатли специалистите

Техничният стил на игра на българския топтенисист Григор Димитров получи подобаващо внимание в годишната класация на професионалната асоциация (АТР) за стоте най-добри удара през изминалия сезон.

Първата ни ракета (№28 в света) бе отличен с три свои изпълнения през 2021 г., като негови забележителни отигравания бяха класирани под №5, №58 и №65 в Топ 100, сподели вестник Сега.

На 65-а позиция е поставен удар зад гърба на Григор в края на мача срещу Александър Бублик от II кръг на "Мастърс" в Синсинати през август, спечелен от хасковлията с 6:3, 7:5.

На 58-о място е догонената на основната линия и успешно отиграна с гръб към корта топка от Димитров при загубата му с 5:7, 2:6 на 1/4-финалите от турнира "АТР 250" в Мелбърн през февруари.

В Топ 5 пък влезе спасеният от страна на българина брейкбол след воле с максимално разтягане в разиграване срещу Хуберт Хуркач в началото на II сет от обрата на българина с 3:6, 6:4, 7:6 (2) на 1/4-финалите от "Мастърс" в Индиън Уелс през октомври.

С по-впечатляващи удари от Григор Димитров през 2021 г. са отличени само трима тенисисти - на първо място е Карлос Алкарас, на второ и трето е Хуберт Хуркач с едно изпълнение в мач на двойки и едно на сингъл, а на четвърто - Диего Шварцман.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари