Три нови оранжерии ще произвеждат цветя за разкрасяването на Община Русе

1

Зелената система на Община Русе ще бъде допълнена с производството на цветя от още три нови оранжерии, разположени в стопанския двор на "Паркстрой - Русе".

Инвестицията се обмисля от няколко месеца, като последната от трите конструкции се очаква да бъде завършена днес.

В момента общинското предприятие разполага със 750 кв. м. отопляема оранжерийна площ за производство на цветя, от която 500 кв. м. е работна.

Оказва се, че наличната към момента площ за производството на разсадите на цветя – за пролетно и лятно зацветяване, е недостатъчна. Само за нуждата на Община Русе са необходими около 80 – 90 хил. броя летни разсади – включително и тези за зацветяване на Вазата в Младежкия парк.

Производството на различните видове разсади започва от месец ноември (за тези от резници) и приключва до месец май, като те се отглеждат до изнасянето им в парковете.

Когато количеството им надхвърли капацитета на оранжерийната площ – максимум до средата на февруари – ще започне ползването на новите оранжерии – 576 кв. м. обща площ и около 400 кв. м. работна – което ще позволи увеличаването на производството на цветя до около 170 хиляди броя.

Освен за производството на летни разсади, съоръженията могат да се използват и за есенни, за аклиматизация и отглеждане на есенни разсади през зимата (без отопление) за осигуряване на по-добро качество през ранната пролет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари