В Община Сливо поле отбелязват Международния ден на ромите

1
Програма на събитията
Програма на събитията Снимка: Кис 13

Програма на събитията

За поредна година училища, ученици, доброволци и образователните медиатори към Мрежата на ЦМЕДТ “Амалипе" ще отбележат Международния ден на ромите – 8-ми април, съобщиха от организацията.

Област Русе, Община Сливо поле

Мащабни дейности по повод 8 април организират ОУ “Св Св.Кирил и Методий", село Ряхово и Общностен център за деца и семейства - град Сливо поле под ръководството на Ивелина Костова.

На 8-април в 12:00 часа В СОУ в град Сливо поле ще проведа дейностите с ученици от 11 и 12 клас с изработване на табло, а след това ще бъде организирана среща с учениците с Ивелина Костова като ролеви модел на успели роми в община Сливо поле.

В 13:30 часа в ОУ “Иван Вазов" село Голямо Враново, с ученици от 7-ми клас ще бъде изготвено табло на успели роми и щ есе срещнат с такава в лицето на Ивелина Костова.

В 14:30 часа ученици от ОУ “Св.Св.Кирил и Методий" в село Ряхово, заедно с образователния медиатор Ивелина Костова, директора на училището и персонала - учители, заедно с ръководителя Ивелина Костова и нейния екип от колеги на общностния център, зам. кметове, кметът на община Сливо поле и служители ще поднесат цветя и ще ги пуснат в течаща вода в река Дунав.

Общностния център ще организира отбелязването и в други села от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Изненадан
    Мислех че провеждат празника в Пенджап или Керала,околностите на Делхи или Бомбай
  • 5
    4
    Путин Хуйло
    Дори и надупена ПеПеруга ще празнува циганския празник. Това е празника на Киро Тъпото, Ококореният ПеПераст, ДеБелият мравояд Бойкикев и смачканото гномче Атанасофф! Днес ще получа двойна надница и така ще се приближа до смяната на пола!
  • 12
    3
    Ямайски Ром
    А някои номенклатурчици нямат ли срам от Бога,че на изборите ромите по знайни причини масово гласуваха за тях???Да не плачат, Природата си знае работата....
  • 4
    2
    РуZZшлямски трол
    Много ме боли джопата, че ме скъсаха третополовите ПеПерастки джендъри да ме чукат! Искам си в мъдушка ТероруZZшлямия! Там ватниците имат много малки пижки и не ме боли като им се дупя! Слава путлерчето и мутрофанката! Анадънму!
  • -1
    1
    Путин Хуйло
    Днес имам празник, ще дишам двойна доза лепило!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари