Три болници отказаха прием на трансплантирана жена с COVID-19

1
Ще започне проверка на казуса
Ще започне проверка на казуса Видео: NOVA

Пореден казус на отказана медицинска помощ.

Трансплантирана пациентка получава отказ от три болници да бъде приета за скенер, въпреки очевидните симптоми и влошено състояние.

Всичко започна в Стара Загора. Тя не се почувства добре, имаше температура и кашлица. По съвет на наблюдаващия трансплантолог реши да си направи скенер, който й беше отказан в две болници. Обяснението беше, че нямат свободни часове. Намира свободен час в крайна сметка в болница в Казанлък, там отново я връщат. Три дни по-късно е направен скенер в крайна сметка, при който се установява, че има двойна бронхопневмония. Сега е настанена в Александровска болница, в стабилно състояние”, разказва Ива Димитрова, близка на потърпевшата, предава NOVA.

Междувременно за NOVA съобщиха, че ще започне проверка на казуса в лечебното заведение в Казанлък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари